dinsdag 3 januari 2017

Kerrie-uiensoep met knoflookcroutons

KERRIE-UIENSOEP MET KNOFLOOKCROUTONS

3 uien
400 gram winterwortel
50 gram boter of margarine
1 eetlepel kerriepoeder (mild)
1 vleesbouillontablet
1 kruidenbuiltje voor vleesbouillon (Honig)
1 teentje knoflook
2 sneetjes bruinbrood
tabasco
2 takjes peterselie


Uien pellen en snipperen. Wortels schoonmaken en in stukjes snijden. In een braadpan 25 gram boter verhitten. Ui 3 minuten fruiten. Wortel en kerriepoeder erdoor scheppen en 3 minuten meebakken. Toevoegen: ½ liter water, bouillontablet en kruidenbuiltje. Aan de kook brengen en de wortel en ui in 15 minuten zachtjes gaarkoken. Kruidenbuiltje verwijderen. In foodprocessor of roerzeef (of met een staafmixer) de soep pureren. Soep in maatbeker schenken, eventueel met water aanvullen tot 1 liter. Terugdoen in de pan. Rest van de boter in een kommetje doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Sneetjes brood aan beide kanten dun besmeren met knoflookboter. In kleine blokjes snijden. In een droge koekenpan blokjes brood rondom goudbruin bakken.
Kerrie-uiensoep weer zachtjes verwarmen en op smaak brengen met kerriepoeder en enkele druppels tabasco. In vier diepe borden scheppen. Knoflookcroûtons erin strooien. Peterselie erboven fijnknippen.

4 personen

voedingswaarde : 185 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 40 / 5 minuten

gerechtsoort : soep

bron : Allerhande januari 1988
Een reactie plaatsen