GEFRITUURDE SCHOLBEIGNETS MET PITTIGE SAUS
8 scholfilets à 75 gram
zout
1½ theelepel kerriepoeder
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels mayonaise
4 eetlepels yoghurt
1 zakje mix voor fonduesaus (Roedjak, Duyvis)
1 theelepel ansjovispasta (tube)
frituurvet / -olie
150 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels Parmezaanse kaas
2 deciliter melk
Vis onder koud stromend water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Bestrooien met zout en kerriepoeder. Oprollen (vel aan binnenkant) en met houten cocktailprikkers vaststeken (U kunt de scholrolletjes ook omwinden met katoenen garen). In pan met weinig water en citroensap, scholrolletjes 5 minuten zachtjes koken. Uit pan nemen en laten afkoelen. In kom doen: mayonaise, yoghurt, mix voor fonduesaus en ansjovispasta. Tot sausje roeren. Vergiet bekleden met keukenpapier.
Schaal voorverwarmen. In frituurpan vet / olie verhitten tot witte damp ontstaat (175°C). Intussen in andere kom doen: zelfrijzend bakmeel, snufje zout en Parmezaanse kaas. Helft van melk toevoegen en erdoor roeren. Rest van melk toevoegen. Blijven roeren tot glad beslag. Met vork scholrolletjes door beslag wentelen. Met 4 tegelijk in 4 minuten goudbruin frituren. Scholbeignets in vergiet laten uitdruipen. Op warme schaal leggen. Op zelfde manier rest van scholrolletjes frituren. Sausje apart opdienen. Groentetip: venkel.
4 personen
voedingswaarde : 390 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 25 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip augustus 1982
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten