dinsdag 3 januari 2017

Gefrituurde scholbeignets met pittige saus

GEFRITUURDE SCHOLBEIGNETS MET PITTIGE SAUS

8 scholfilets à 75 gram
zout
1½ theelepel kerriepoeder
1 eetlepel citroensap
4 eetlepels mayonaise
4 eetlepels yoghurt
1 zakje mix voor fonduesaus (Roedjak, Duyvis)
1 theelepel ansjovispasta (tube)
frituurvet / -olie
150 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels Parmezaanse kaas
2 deciliter melk


Vis onder koud stromend water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Bestrooien met zout en kerriepoeder. Oprollen (vel aan binnenkant) en met houten cocktailprikkers vaststeken (U kunt de scholrolletjes ook omwinden met katoenen garen). In pan met weinig water en citroensap, scholrolletjes 5 minuten zachtjes koken. Uit pan nemen en laten afkoelen. In kom doen: mayonaise, yoghurt, mix voor fonduesaus en ansjovispasta. Tot sausje roeren. Vergiet bekleden met keukenpapier.
Schaal voorverwarmen. In frituurpan vet / olie verhitten tot witte damp ontstaat (175°C). Intussen in andere kom doen: zelfrijzend bakmeel, snufje zout en Parmezaanse kaas. Helft van melk toevoegen en erdoor roeren. Rest van melk toevoegen. Blijven roeren tot glad beslag. Met vork scholrolletjes door beslag wentelen. Met 4 tegelijk in 4 minuten goudbruin frituren. Scholbeignets in vergiet laten uitdruipen. Op warme schaal leggen. Op zelfde manier rest van scholrolletjes frituren. Sausje apart opdienen. Groentetip: venkel.

4 personen

voedingswaarde : 390 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 25 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip augustus 1982

Geen opmerkingen: