dinsdag 3 januari 2017

Pescado al Horno (Bolivia)

PESCADO AL HORNO (GEBAKKEN VISFILETS)

6 eetlepels boter
2 uien, gesnipperd
2½ kop vers broodkruim
3 eidooiers, geklopt
2 eetlepels dikke room
½ kop sherry
1½ theelepel zout
vers gemalen zwarte peper
¼ theelepel nootmuskaat
6 filets tong of schol


Maak 4 eetlepels boter heet in een braadpan. Bak er de uien 10 minuten in tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg broodkruim, eidooiers, room, ¼ kop sherry, 1 theelepel zout, peper en nootmuskaat toe. Roer tot het goed gemengd is. Verdeel het mengsel gelijk over de 6 filets en rol elke filet op. Maak de rollen vast met een prikker. Smelt de resterende boter in een vuurvaste schotel en leg de vis op de bodem. Doe er de rest van zout, peper en sherry over. Bak ze 25 minuten in de oven op 200 ºC, bedruipend met de saus. Serveer de vis met gekookte aardappelen en een droge witte wijn.

6 personen

land : Bolivia
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Zuid- en Midden Amerikaanse keuken / Susan Bensusan
Een reactie posten