GRANITA DI FRAGOLE (AARDBEIEN-WATERIJS)
IJs is al heel populair in Italië sedert de Romeinen die sneeuw uit de bergen haalden en het dan vermengden met gezeefde vruchten en honing.
450 gram aardbeien, schoongemaakt
100 gram fijne witte suiker
1,5 deciliter water
sap van 1 sinaasappel
Druk de aardbeien door een zeef of pureer ze in een keukenmachine. Doe de suiker met het water in een pan met zware bodem en laat al roerend op laag vuur tot een stroopje inkoken. Meng dat door de aardbeienpuree, schenk alles dan in een ondiep diepvriesbakje en zet dat 3 uur in de diepvries tot het bevroren is. Schep de granita in sorbetglazen en zet tot het opdienen koud.
4 personen
gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : nagerecht
bron : Italië : De Toscaanse keuken / Elizabeth Cornish
dinsdag 3 januari 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten