dinsdag 3 januari 2017

Makreel en tarbot met persilade

MAKREEL EN TARBOT MET PERSILADE

1 makreel
1 tarbot
5 eetlepels olijfolie
schepje paneermeel
zout
peper
bosje verse peterselie
1 teentje knoflook
mosterd


Haal de ingewanden uit de makreel. Zorg dat de vis goed droog is. Snij de makreel achter zijn kieuwen in tot op de graat. Snij dan langs de graat om de vis te fileren. Strooi wat zout over de vis en in zijn buikwand. Leg de makreel vervolgens in een rookoventje met het deksel erop. Laat de vis zo'n 5 minuten roken. Maak ondertussen de tarbot schoon. Fileer deze vis door langs de hoofdgraat naar beneden te snijden. Maak de persilade door olie, paneermeel, zout, peper, peterselie en knoflook in een keukenmachine te vermalen. Smeer de tarbotfilets in met wat mosterd en vervolgens met de persilade. Leg de vis in een ovenschaal en zet deze zo'n 7 minuten (afhankelijk van de dikte) in een voorverwarmde oven op 220°C. De tarbot is klaar wanneer het vlees loskomt van het vel. Serveer de makreel en de tarbot vervolgens.

4 personen

gerechtsoort : visgerecht

bron : Carla [Essie’s receptenhoek]

Geen opmerkingen: