dinsdag 13 december 2016

Pompoen met kokosmelk (Katanga, Democratische Republiek Congo)

POMPOEN MET KOKOSMELK

500 gram pompoen, geschild, ontpit en in blokjes gesneden
3 eetlepels olie
1 grote ui, in ringen
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 kaneelstokje
2 centimeter verse gemberwortel, fijngehakt
1 theelepel kurkuma
30 centiliter kokosmelk
zout
koriander


Bruin de uien in hete olie, voeg de kruiden toe en laat gedurende 2 minuten bakken. Blus met 2 eetlepels water, en goed mengen. Voeg de pompoen en de kokosmelk toe en laat gedurende 15 minuten koken (de pompoen moet gaar zijn). Haal de pan van het vuur en bestrooi met koriander voor je serveert.
Dit recept is ook bruikbaar met gelijke hoeveelheden pompoen, courgette en chayote. Vervang dan de kaneel en de kurkuma door salie en paprika.
Serveer met pasta.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 30 / 20 minuten

gebied : Katanga, Democratische Republiek Congo
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Afrikaanse keuken van Marie Louise / Marie Louise Borremans
Een reactie plaatsen