dinsdag 13 december 2016

Exotic Cucumber Salad (Caribisch gebied)

EXOTIC CUCUMBER SALAD (EXOTISCHE KOMKOMMERSALADE)

2 komkommers
het sap van 1 limoen
1½ theelepel zout
2 chilipepers, fijngehakt
1 teentje knoflook, uitgeperst
stuk verse gemberwortel van 1 centimeter, geraspt
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels sojasaus
fijngehakte verse citroenmelisse


Was de komkommers, snijd de uiteinden eraf en snijd de ongeschilde komkommers in blokjes. Meng het limoensap met het zout, giet het over de komkommerblokjes en laat alles 1 uur trekken. Laat de komkommerblokjes goed uitlekken.
Meng de chilipepers met de knoflook en de gemberwortel. Voeg de olijfolie en de sojasaus toe en roer alles goed door elkaar. Giet deze dressing vlak voor het opdienen over de komkommerblokjes en bestrooi het gerecht met wat fijngehakte citroenmelisse.
Variatie: In plaats van citroenmelisse kunt u peterselie of andere verse tuinkruiden gebruiken.

4 personen

gebied : Caribisch gebied
gerechtsoort : salade

bron : Kookkunst uit de Cariben : Eetcultuur & recepten / Heidi Keller & Miranda Greaves

Geen opmerkingen: