dinsdag 13 december 2016

Mangochutney (Katanga, Democratische Republiek Congo)

MANGOCHUTNEY

6 groene mango’s
2 deciliters azijn
2 deciliters water
250 gram suiker
¼ theelepel kaneelpoeder
1 kaneelstokje
¼ theelepel cayennepeper
¼ theelepel 4-kruiden
3 kruidnagels
3 teentjes knoflook, fijngehakt
3 theelepels verse gemberwortel, fijngehakt
¼ theelepel zout
100 gram rozijnen (naar smaak)


Maak de mango’s schoon, snijd ze in stukken en ontpit ze. Doe alla andere ingrediënten in een grote kookpot en laat ze gedurende 1 uur op een zacht vuur koken. Roer geregeld om te vermijden dat de chutney aan de bodem van de kookpot vastkleeft. Doe de warme chutney in glazen potten. Sluit de potten en draai ze om tot de inhoud volledig afgekoeld is. In een gesloten pot kan de chutney enkele weken bewaard worden. Gebruik daarom kleine glazen potten.

20 personen

voor- / bereidingstijd : 20 / 60 minuten

gebied : Katanga, Democratische Republiek Congo
gerechtsoort : saus

bron : De Afrikaanse keuken van Marie Louise / Marie Louise Borremans
Een reactie posten