dinsdag 13 december 2016

Çoban Salatasi (Turkije)

ÇOBAN SALATASI (GEMENDE SALADE)

Wat je ook bestelt in Turkije, deze salade komt vrijwel altijd op tafel!

½ of 1 kleine komkommer, geschild, in kleine blokjes
4 (pruim- of tros)tomaten, in dobbelsteentjes, zaadjes verwijderd
1 lente-ui, fijngesneden
6 radijsjes, in kleine blokjes
1 kleine krop Turkse sla, bladeren in vierkante stukjes
1 eetlepel dille, fijngesneden (vers of diepvries)
2 eetlepels verse munt, fijngesneden
3 eetlepels peterselie, fijngesneden
3 eetlepels groene olijfolie (extra vierge)
2 eetlepels citroensap
1 teentje verse knoflook, geperst
zout
peper


Meng de groenten en verse kruiden (waarbij 1 eetlepel peterselie) in een kom. Klop een dressing van de olie, het citroensap, de knoflookpuree, wat zout en peper en de rest van de peterselie. Meng de dressing kort voor het serveren door de groenten.

4 personen

voedingswaarde : 115 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

land : Turkije
gerechtsoort : salade

bron : Tip Culinair september 2001

Geen opmerkingen: