COMPOTE VAN GROENE MANGO’S
4 groene mango’s
5 eetlepels suiker
sap van een citroen
30 centiliter water
Schil de mango’s en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in stukjes, doe ze met het water in een kookpot en laat op een zacht vuur gedurende 15 minuten koken. Voeg de suiker toe en laat 5 minuten doorkoken. Haal de pan van het vuur en voeg het citroensap toe.
Je kan de compote warm of koud eten, zoals een appelcompote, met of zonder kaneel, als bijgerecht of niet. Je kan voor deze compote ook rijpe mango’s gebruiken. Die maken de compote zoeter dan die met de groene mango’s en als je nog meer suiker toevoegt, wordt het een confituur.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 20 / 20 minuten
gebied : Katanga, Democratische Republiek Congo
gerechtsoort : bijgerecht
bron : De Afrikaanse keuken van Marie Louise / Marie Louise Borremans
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten