dinsdag 13 december 2016

Gombo's met kokosmelk en gember (Katanga, Democratische Republiek Congo)

GOMBO’S MET KOKOSMELK EN GEMBER

200 gram gombo’s
2 eetlepels olie
2 centimeter verse gemberwortel, fijngehakt
½ theelepel kurkuma
3 eetlepels water
1 mespuntje chilipeperpasta
300 gram kokosmelk
1 eetlepel koriander, fijngehakt


Verwijder de uiteinden van de gombo’s en snijd grote exemplaren in de lengte doormidden. Verhit de olie in een pan en laat ze 5 minuten goudbruin bakken. Voeg de kurkuma, de gember en het zout toe. Laat het geheel 2 minuten bakken en voeg vervolgens het water en de kokosmelk toe. Plaats een deksel op de kookpot en laat alles 10 minuten stoven. Voeg de koriander toe vlak voor je het gerecht serveert.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 20 / 12 minuten

gebied : Katanga, Democratische Republiek Congo
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Afrikaanse keuken van Marie Louise / Marie Louise Borremans
Een reactie plaatsen