GOMBO’S MET KOKOSMELK EN GEMBER
200 gram gombo’s
2 eetlepels olie
2 centimeter verse gemberwortel, fijngehakt
½ theelepel kurkuma
3 eetlepels water
1 mespuntje chilipeperpasta
300 gram kokosmelk
1 eetlepel koriander, fijngehakt
Verwijder de uiteinden van de gombo’s en snijd grote exemplaren in de lengte doormidden. Verhit de olie in een pan en laat ze 5 minuten goudbruin bakken. Voeg de kurkuma, de gember en het zout toe. Laat het geheel 2 minuten bakken en voeg vervolgens het water en de kokosmelk toe. Plaats een deksel op de kookpot en laat alles 10 minuten stoven. Voeg de koriander toe vlak voor je het gerecht serveert.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 20 / 12 minuten
gebied : Katanga, Democratische Republiek Congo
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De Afrikaanse keuken van Marie Louise / Marie Louise Borremans
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten