dinsdag 13 december 2016

Pickel di Comcomber (Caraïbisch gebied)

PICKEL DI COMCOMBER (KOMKOMMER IN HET ZUUR)

1 komkommer
1½ deciliter witte azijn
½ deciliter water
2 theelepels mosterdzaadjes
3 peperkorrels
3 theelepels suiker
zout naar smaak


Haal de kop en de staart van de komkommer, maar schil de komkommer niet. Was de komkommer goed en halveer hem in de lengte. Haal met behulp van een lepel de zaadlijsten eruit en snijd daarna de komkommer in plakjes van 1 centimeter. Doe de komkommer in een schaal. Voeg alle overige ingrediënten in een pan en laat ze even koken totdat de suiker en het zout zijn opgelost. Giet dan de hete azijn op de komkommer. Laat het geheel afkoelen en zet de pickles 2 à 3 uur in de koelkast. Serveer de pickles koud.

4 personen

gebied : Caraïbisch gebied
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Traditionele Caribische gerechten / Huub Tuast & Ciska Cress
Een reactie plaatsen