maandag 12 december 2016

Game Chips (Engeland, Verenigd Koninkrijk)

GAME CHIPS (AARDAPPELCHIPS BIJ WILD)

1 liter plantaardige olie of vet
1 kilogram aardappelen (geen afkokers), geschild
2 theelepels zout


Verwarm de oven tot 125°C. Leg in een platte, grote braadslee een dubbele laag keukenpapier. Verwarm de olie in een frituurpan of een flinke, zware steelpan, tot 175°C op de frituur-thermometer of als men die niet gebruikt, tot er een lichte damp afslaat. Snijd de aardappelen met een groenteschaaf of vlijmscherp mes in zeer dunne plakjes en gooi ze meteen in koud water om het zetmeel eruit te verwijderen en te voorkomen dat ze verkleuren. Voor ze gebakken worden laat men ze eerst uitdruipen op een zeef en daarna op een laag keukenpapier; tenslotte dept men ze geheel droog. Doe een flinke handvol tegelijk in het hete vet en laat de plakjes, af en toe kerend met een spatel of kleine schuimspaan, in 2 à 3 minuten knappend en goudbruin bakken. Leg de chips die klaar zijn in de met papier gevoerde braadslee in de oven terwijl de rest wordt gebakken. Doe de chips voor het opdienen in een verwarmde schaal en strooi er zout over. Game chips horen bij gevogelte zoals fazant; in dit geval kan men ze in een krans om de vogel schikken en alles op één schaal presenteren.

4 à 6 personen

gebied : Engeland, Verenigd Koninkrijk
gerechtsoort : bijgerecht

bron : In de Engelse keuken / Adrian Bailey

Geen opmerkingen: