zondag 18 september 2016

Kirgiezische kip (Kirgizië)

KIRGIEZISCHE KIP

1¼ kilogram kip
1 wortel
2 struiken bleekselderie of een paar takjes selderie
2 uien
100 gram gepelde walnoten
100 gram amandelen
100 gram hazelnoten
6 takjes peterselie
1 eetlepel boter
¼ liter kippenbouillon
1 eetlepel bloem
cayennepeper
zout


Kook de kip met 1 ui, selderie, wortel, peterselie en zout totdat ze zacht is. Hak alle noten en meng er wat peper en zout door. Hak en fruit de tweede ui in 1 eetlepel boter en voeg de noten hieraan toe. Strooi de bloem erover en verdun het mengsel al roerende met de kippenbouillon, totdat de saus romig is. Snijd de kip aan stukken en bedek deze met de saus. Serveer dit gerecht met een rijstrand.

4 personen

gebied : Kirgizië
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Russische keuken / A. Stoffel-Donskoy