zondag 18 september 2016

Boxty Bread (Ierland)

BOXTY BREAD (AARDAPPELBROOD)

250 gram geschilde rauwe aardappelen
250 gram geschilde gekookte aardappelen
zout
50 gram bloem


De rauwe aardappelen raspen, in een doek leggen en het vocht eruit drukken. De geraspte aardappelen in een schaal doen. De gekookte aardappelen fijnstampen. De rauwe aardappelen met de gestampte bedekken, zodat ze niet verkleuren. Het witte zetmeelsap van de geraspte aardappelen toevoegen, zouten en goed mixen. De bloem toevoegen. Het aardappeldeeg tot een vlakke, ronde koek vormen en in een zware gietijzeren pan bakken, totdat het aardappelbrood aan beide kanten licht gebruind is (na 30 minuten). In plakken snijden en serveren.

4 personen

gebied : Ierland
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Culinaria : Europese specialiteiten / Joachim Römer, Michael Ditter