zondag 18 september 2016

Sushi met vis (Japan)

SUSHI MET VIS

100 gram (sushi) rijst (toko)
3 eetlepels sushi-azijn (toko)
2 velletjes nori (gedroogd zeewier, toko)
150 gram rauwe verse vis (tonijn of zalm), in lange repen
wasabi (mierikswortelpasta, toko)
1 deciliter Japanse sojasaus (Kikkoman)
1 eetlepel fijngesneden gemberwortel


Rijst met 130 milliliter koud water aan de kook brengen en afgedekt 8 - 12 minuten laten koken. Rijst op bord uitspreiden, azijn erover sprenkelen en tot lauwwarm laten afkoelen. Op bamboe rolmatje ½ velletje nori leggen, hierop laagje rijst strijken. In midden van rijst reepjes vis leggen en vis dun met wasabi bestrijken. Sushi met matje oprollen en rol in 6 stukken snijden. Nog 3 rollen maken en serveren met saus van sojasaus en gemberwortel.

24 stuks

voedingswaarde : 35 kcal per stuk
bereiding / afkoelen : 30 / 30 minuten

land : Japan
gerechtsoort : snack

bron : Tip Culinair special Wereldhapjes