zondag 18 september 2016

Kalkoenfilet met mango en wijn (Caraïben)

KALKOENFILET MET MANGO EN WIJN

4 stukken kalkoenfilet, totaalgewicht 800 gram
1 teen knoflook, uit de knijper
¼ theelepel gemalen kaneel
1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
1 eetlepel gemalen biscuitjes
2 eetlepels gehakte rijpe mango
40 gram boter of margarine
1 teen knoflook, uit de knijper
6 sjalotjes, in plakjes gesneden
1,5 deciliter witte wijn
zout
versgemalen zwarte peper
blokjes verse mango
gehakte verse peterselie


Snijd een horizontale inkeping in elk stuk kalkoenfilet. Doe 1 teen knoflook, de kaneel, peterselie, gemalen biscuit, mango, 15 gram van de boter of margarine en wat zout en peper in een kom en schep alles goed om. Schep wat van dit mengsel in elke inkeping en maak zo nodig vast met een cocktailprikker. Maal er wat extra peper over. Verhit daarna de rest van de boter of margarine in een koekenpan en fruit er de tweede teen knoflook en de sjalotjes 5 minuten in. Leg er de gevulde filets in en bak 15 minuten, waarbij u ze één keer omdraait. Giet er de wijn over, leg er het deksel op en laat zachtjes sudderen tot de kalkoen gaar is. Voeg de blokjes mango toe en laat even doorwarmen. Garneer met peterselie en dien op.

4 personen

gebied : Caraïben
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Caribische keuken : Volop makkelijk te maken recepten uit een tropische keuken / Rosamund Grant