maandag 19 september 2022

Pastelitos (Cuba)

PASTELITOS

375 gram bladerdeeg aan één stuk (of 12 plakjes bladerdeeg)
2 eetlepels olijfolie
½ middelgrote rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
60 milliliter pruimtomatenblokjes uit blik
4 kerstomaatjes, in stukjes
1 eetlepel rode wijn
1 eetlepel gehakte oregano
een handvol zwarte olijven, fijngehakt
een handvol rozijnen
25 gram manchego of oude cheddar
zout
versgemalen zwarte peper

GLAZUUR
1 – 2 theelepels honing, opgelost in 1 theelepel warm water


Verwarm de oven voor tot 190°C.
Voor de picadillo met kaas: Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de pruim- en kerstomaten, rode wijn en oregano toe en laat sudderen tot de saus is ingedikt. Haal de pan van het vuur en roer de olijven, rozijnen en kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd het bladerdeeg in 12 gelijke vierkantjes van 8 x 8 centimeter. Leg een flinke lepel picadillo in het midden van zes plakjes bladerdeeg, maak de randen nat met water en leg er een plakje bovenop. Druk de randjes dicht met een vork en bestrijk de pastelitos met de zoete glazuur.
Leg ze op een ingevette bakplaat en bak 15 minuten in de oven. Wanneer ze mooi gerezen en goudbruin van kleur zijn, kunnen ze gegeten worden.

6 personen

gebied : Cuba
gerechtsoort : lunchgerecht

bron : World Food Café : Snel & simpel : Recepten voor een vegetarische reis / Chris & Carolyn Caldicott

Geen opmerkingen: