SAFFRAAN-ARTISJOKRIJST UIT TRINIDAD
5 eetlepels olijfolie
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 kleine groene paprika, in blokjes
1 kleine rode paprika, in blokjes
4 teentjes knoflook, fijngehakt
½ - 1 theelepel chilivlokken
1 afgestreken theelepel pimenton (gerookt paprikapoeder)
2 pruimtomaten, in stukjes
2 wortels, in blokjes
300 gram paella- of witte langkorrelrijst
480 milliliter alcoholvrij bier
240 milliliter groentebouillon
½ theelepels saffraan
4 laurierblaadjes
½ theelepels gedroogde oregano
een handvol fijngehakte bladpeterselie
110 gram diepvrieserwten
1 blik (à 400 gram) grote witte bonen, uitgelekt en afgespoeld
6 gemarineerde artisjokharten, in kwarten
50 gram ontpitte zwarte olijven, gehalveerd
50 gram pimiento, julienne gesneden
zout
versgemalen zwarte peper
OM TE GARNEREN
een flinke scheut olijfolie
geraspte manchego of Parmezaanse kaas
fijngehakte peterselie
chilivlokken
Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Voeg de ui, paprika en knoflook toe en fruit dit glazig. Roer de chilivlokken en pimenton erdoor en vervolgens de tomaten en wortel. Voeg de rijst toe en schep deze goed door het uienmengsel. Voeg het bier, de bouillon, saffraan, laurierblaadjes, oregano en peterselie toe. Doe het deksel op de pan en laat alles rustig sudderen tot de rijst bijna gaar is en de saus ingedikt (roer een paar keer door om te voorkomen dat de rijst aankoekt). Roer de erwten, bonen, artisjokharten, olijven en pimento erdoor. Breng op smaak met zout en peper en laat nog even sudderen tot alles is verwarmd.
Serveer met een flinke scheut olijfolie, geraspte kaas, peterselie en chilivlokken.
6 personen
gebied : Cuba
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : World Food Café : Snel & Simpel : Recepten voor een vegetarische reis / Chris & Carolyn Caldicott
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten