maandag 19 september 2022

Funchi Hasá (Aruba, Bonaire en Curaçao)

FUNCHI HASÁ

450 gram maïsmeel
1 liter water
50 gram roomboter
1 theelepel zout
zonnebloemolie, om in te bakken
50 gram geraspte (oude) kaas
2 theelepels rozemarijnnaaldjes, gehakt


Breng het water samen met het zout aan de kook. Voeg hier het maïsmeel aan toe en roer het geheel (met een garde) heel goed door elkaar. Blijf vervolgens enkele minuten goed roeren om klontjes te voorkomen. Kook nu de funchi op heel laag vuur in 15 minuten gaar. Voeg tenslotte de boter toe. Wacht tot de boter is gesmolten en roer dit ook goed door de funchi.
Neem een groot bord en maak dit een beetje vochtig. Stort de funchi op het bord en druk er een tweede bord op, om een platte schijf te maken. Laat het zo minstens 30 minuten afkoelen en opstijven. Snijd de funchi tenslotte in reepjes.
Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de reepjes funchi hierin tot ze goudbruin kleuren. Bestrooi de net gebakken funchireepjes met geraspte kaas en rozemarijn.

4 personen

gebied : Nederlandse Antillen
gerechtsoort : bijgerecht

bron : De complete Antilliaanse keuken : 300 Recepten uit Aruba, Bonaire en Curaçao / Jurino Ignacio

Geen opmerkingen: