KWARKTAART MET LIMOEN EN GEMBER
Limoen en gember – de smaken van de Cariben. Dit gerecht is heel populair en er blijft nooit ook maar iets van over. U kunt fairtrade gemberbiscuits gebruiken, maar ook de gewone gemberkoekjes zijn prima. Als u de taart wat feestelijker wilt maken, kunt u hem met geraspte chocolade of chocoladevlokken bestrooien.
60 gram boter of margarine
225 gram verkruimelde gingernuts of andere gemberbiscuits
2 eetlepels poedersuiker of naar smaak
500 gram mascarpone
geraspte schil en sap van 2 limoenen
pure chocolade (naar keuze)
Smelt de boter of margarine in een pan. Voeg als het zover is de biscuitkruimels toe en roer alles goed door elkaar. Schep dit mengsel in een vlaaivorm of springvorm van 22 centimeter doorsnee en strijk de bovenkant glad. Laat de bodem 30 minuten in de koelkast opstijven.
Roer de poedersuiker en mascarpone in een mengkom door elkaar; roer de limoenschil erdoor en voeg limoensap naar smaak toe. Verdeel het mascarponemengsel op de biscuitbodem en zet de taart weer 30 minuten in de koelkast.
Rasp naar smaak wat pure chocolade over de taart.
4 - 6 personen
voor- / bereidingstijd : 10 / 2 minuten
gebied : Cariben
gerechtsoort : gebak
bron : Sarah Poulter, Brigton, Engeland, in De groene wereldkeuken : Inspirerende recepten voor een dagje zonder vlees / Troth Wells
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten