GEVULDE CHAYOTES UIT DE OVEN
Deze verfijnde groente behoort tot de pompoenfamilie. De smaak lijkt op die van courgette. Chayotes hebben een lichtgroene kleur en zijn peervormig. De groente wordt meestal geschild en gekookt tot hij gaar is en wordt op smaak gebracht met een beetje boter, zout en peper. Het zaad wordt verwijderd. Dit recept is lekker als voorafje maar ook als bijgerecht.
2 chayotes
zout
1 theelepel boter
½ theelepel knoflook, uitgeperst of fijngehakt
1 ui, fijngehakt
1 theelepel Walkerswood West Indian Curry Powder of Curry Paste, of garam masala
peper
125 gram kaas, geraspt (bijvoorbeeld edammer, cheddar of feta)
2 eetlepels vers broodkruim
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de chayotes niet; snijd ze overlangs doormidden. Breng een grote pan (waar de halve chayotes goed in passen) met rum water en wat zout aan de kook. Kook de chayotes hierin beetgaar. Schep ze uit de pan en laat ze enigszins afkoelen. Verwijder het zaad. Lepel de halve chayotes nu voorzichtig leeg, maar zorg dat je stevige ‘bakjes’ overhoudt. Laat de boter smelten in een pan en bak hierin de knoflook, ui, het kerriemengsel en het uitgelepelde vruchtvlees van de chayotes met wat zout en peper gedurende 1 minuut. Vul de chayotebakjes met dit mengsel. Strooi de kaas en vervolgens het broodkruim erover. Plaats de gevulde chayotes op een bakplaat met antiaanbaklaag en bak ze 15 minuten, of tot de kaas gesmolten is en het broodkruim een mooi bruin korstje vormt. Serveer de gevulde chayotes direct.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 45 / 15 minuten
gebied : Caraïben
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Walkerswood overheerlijk Caribisch / Virginia Burke
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten