DULCE DE PAPAYA (GEKARAMELISEERDE PAPAJA)
3 groene papaja’s, geschild en in blokjes
400 gram gele basterdsuiker
¼ theelepel zout
geraspte schil van 1 citroen
3 kaneelstokjes
1 theelepel vanille-essence
roomkaas, voor erbij
muntblaadjes, voor de garnering
Doe de papaja’s, suiker, zout, citroenschil, kaneelstokjes en vanille-essence in een grote pan en kook ze afgedekt 30 minuten op matig vuur.
Haal de pan van het vuur en laat onafgedekt staan tot het gepruttel minder is geworden. Zet de pan terug op het fornuis en verwarm op laag vuur tot de papaja glazig is. Haal van het vuur en laat afkoelen. Serveer gekoeld met de roomkaas en garneer met muntblaadjes.
4 personen
bereidingstijd : 40 minuten
gebied : Cuba
gerechtsoort : nagerecht
bron : De Cubaanse keuken / Alex Garcia
maandag 19 september 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten