maandag 19 september 2022

Dulce de Papaja (Cuba)

DULCE DE PAPAYA (GEKARAMELISEERDE PAPAJA)

3 groene papaja’s, geschild en in blokjes
400 gram gele basterdsuiker
¼ theelepel zout
geraspte schil van 1 citroen
3 kaneelstokjes
1 theelepel vanille-essence
roomkaas, voor erbij
muntblaadjes, voor de garnering


Doe de papaja’s, suiker, zout, citroenschil, kaneelstokjes en vanille-essence in een grote pan en kook ze afgedekt 30 minuten op matig vuur.
Haal de pan van het vuur en laat onafgedekt staan tot het gepruttel minder is geworden. Zet de pan terug op het fornuis en verwarm op laag vuur tot de papaja glazig is. Haal van het vuur en laat afkoelen. Serveer gekoeld met de roomkaas en garneer met muntblaadjes.

4 personen

bereidingstijd : 40 minuten

gebied : Cuba
gerechtsoort : nagerecht

bron : De Cubaanse keuken / Alex Garcia

Geen opmerkingen: