maandag 19 september 2022

Groenten en roomkaas spread (Aruba, Bonaire en Curaçao)

GROENTEN EN ROOMKAAS SPREAD

Het is voor dit recept belangrijk dat je stevige roomkaas gebruikt, waar voldoende vet in zit. De ‘light’ versies zijn vaak erg zacht en worden bijna waterig wanneer je ze mengt.

4 broodjes
300 gram stevige roomkaas
1 kleine wortel
1 stengel bleekselderij
2 takjes bladpeterselie
10 sprietjes bieslook
½ rode paprika
½ madame Jeanette (naar smaak!)
½ theelepel knoflookpoeder
½ theelepel (zee)zout
½ theelepel zwarte peper


Laat de roomkaas om te beginnen op kamertemperatuur komen. Snijd de wortel en bleekselderij in kleine blokjes. Versnijd de takjes bladpeterselie en de bieslook. Snijd nu ook de paprika in kleine blokjes en snijd de madame Jeanette peper héél fijn. Meng de groenten nu door de roomkaas en maak de spread op smaak met het knoflookpoeder, het zout en de peper.
Halveer je favoriete broodje en beleg het met een flinke lepel van de groenten en roomkaas spread. Maak het broodje eventueel af met een plakje kaas of worst.

4 personen

gebied : Nederlandse Antillen
gerechtsoort : lunchgerecht

bron : De complete Antilliaanse keuken : 300 Recepten uit Aruba, Bonaire en Curaçao / Jurino Ignacio

Geen opmerkingen: