maandag 19 september 2022

Pittige, gegrilde maïssalade (Aruba, Bonaire en Curaçao)

PITTIGE, GEGRILDE MAÏSSALADE

4 maïskolven
50 gram roomboter
1 rode paprika
2 bosuitjes
100 gram kerstomaatjes
2 takjes koriander
100 gram geraspte (belegen) kaas
2 eetlepels zonnebloemolie
het sap van 1 limoen
2 teentjes knoflook
½ madame Jeanette peper (naar smaak!)
½ theelepel zout
½ theelepel zwarte peper


Smelt de roomboter en smeer dit met een kwastje over de maïskolven. Verwarm de ovengrill voor op 200°C of verhit een grillpan of barbecue. Grill zowel de beboterde maïskolven als de paprika’s ongeveer 20 minuten. De schil van de paprika’s mag helemaal zwart kleuren en de maïskolven mogen kleine, zwarte plekjes vertonen.
Laat de groenten even afkoelen en verwijder vervolgens de schil van de paprika’s. Snijd de paprika’s nu in reepjes. Snijd de maïskorrels van de kolven af en doe deze samen met de paprikareepjes in een grote kom. Maak vervolgens de dressing. Hiervoor meng je de geraspte kaas met de madame Jeanette peper, de zonnebloemolie, het limoensap, het zout en de peper in een keukenmachine of blender. Meng het geheel tot een gladde saus.
Giet deze dressing vervolgens over de maïs en meng het geheel goed. Halveer de kerstomaatjes en voeg die toe aan de salade. Snijd nu ook de takjes koriander fijn en meng die ook door de salade. Meng het geheel nogmaals goed. Maak de salade helemaal af door de bosuitjes in fijne ringetjes te snijden en die over de salade te verdelen.

4 personen

gebied : Nederlandse Antillen
gerechtsoort : salade

bron : De complete Antilliaanse keuken : 300 Recepten uit Aruba, Bonaire en Curaçao / Jurino Ignacio

Geen opmerkingen: