PASTA MET AKEE, CALLALOO EN FETA
Weer eens iets anders dan macaroni met kaas! In het hele Caribisch gebied wordt steeds vaker pasta gegeten.
250 gram penne of farfalle
3 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngehakt
1 bosuitje, fijngesneden
2 tenen knoflook, uitgeperst
2 tomaten, kleingesneden
1 theelepel verse peterselie, fijngehakt
1 theelepel verse koriander, fijngehakt
1 theelepel verse tijmblaadjes, fijngehakt
1 blik (à 535 gram) Walkerswood Callaloo, uitgelekt, of 500 gram gekookte spinazie
1 blik (à 535 gram) Walkerswood Ackees, uitgelekt
zout
peper
scheutje Walkerswood Scotch Bonnet Pepper sauce of Jonkanoo Pepper Sauce (indien gewenst)
250 gram feta, verkruimeld
Kook de pasta in een grote pan met water en een snufje zout beetgaar.
Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui, het bosuitje en de knoflook. Voeg de tomaten en kruiden toe. Schep de uitgelekte callaloo erdoor. Schep voorzichtig de akees erdoor en laat ze goed doorwarmen. Breng de saus op smaak met zout, peper en desgewenst pepersaus. Voeg ten slotte de feta toe. Roer de saus door de warme pasta.
4 personen
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Caribisch gebied
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Walkerswood overheerlijk Caribisch / Virginia Burke
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten