maandag 19 september 2022

Pastechi Keshi (Aruba, Bonaire en Curaçao)

PASTECHI KESHI (PASTEITJES MET KAAS)

DEEG
500 gram tarwebloem
1 zakje (16 gram) bakpoeder
1 theelepel zout
2eetlepels kristalsuiker
2 eetlepels zonnebloemolie
1 geklutst ei
200 milliliter water

VULLING
300 gram belegen Goudse kaas
1 eetlepel maïzena
½ theelepel paprikapoeder


Doe alle ingrediënten voor het deeg, behalve het water, in een kom en meng deze goed met een lepel. Voeg beetje bij beetje het water toe, en kneed totdat je een stevig deeg krijgt. Is het deeg te droog? Voeg dan nog wat extra water toe. En andersom: is het deeg plakkerig, dan mag er wat extra bloem in. Kneed het deeg vervolgens zo’n 5 minuten en rol het daarna uit totdat het ongeveer 3 millimeter dik is. Hoe dunner het deeg, hoe lekkerder de pastechi zullen zijn!
Snijd voor de vulling de kaas in blokjes en doe die samen met de maïzena en het paprikapoeder in een keukenmachine. Maal het geheel fijn.
Steek met een koekjesvorm of glas rondjes van 12 – 15 centimeter doorsnee uit het deeg en vul die met een eetlepel van de vulling. Bestrijk de randjes van de cirkel met wat water en vouw het deeg dubbel. Druk de randjes goed aan met een vork. Je kunt de randjes ook omvouwen, of hier zelfs een pasteitjes-vormer voor gebruiken.
Frituur de pastechi in olie van 175°C totdat ze goudkleurig zijn. Laat ze tenslotte nog even uitlekken op keukenpapier.

Voor 20 – 25 stuks

gebied : Nederlandse Antillen
gerechtsoort : borrelhapje

bron : De complete Antilliaanse keuken : 300 Recepten uit Aruba, Bonaire en Curaçao / Jurino Ignacio

Geen opmerkingen: