PASTELES DE GUAYABA Y QUESO (FLAPPEN GEVULD MET GUAVE EN ROOMKAAS)
450 gram roomkaas
450 gram zachte ongezouten boter
450 gram bloem
700 gram guavepasta
suiker, voor het bestrooien
Meng de roomkaas, boter en bloem goed door elkaar. Wikkel het deeg in folie en leg het minstens 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 190°C.
Rol het deeg uit tot een vierkante lap van 5 millimeter dik. Snijd er 12 (voor grote flappen) of 24 (voor kleine flappen) vierkante lappen uit.
Schep 1 eetlepel guavepasta, iets uit het midden, op elk lapje deeg, vouw tot een driehoek en duw de randen dicht.
Leg de flappen op een bakplaat en bestrooi ze met een dun laagje suiker. Bak ze in 25 minuten aan weerszijden gelijkmatig bruin.
Voor 12 grote of 24 kleine flappen
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Cuba
gerechtsoort : nagerecht
bron : De Cubaanse keuken / Alex Garcia
maandag 19 september 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten