maandag 19 september 2022

Macaroni ku Keshi (Aruba, Bonaire en Curaçao)

MACARONI KU KESHI

450 milliliter volle melk
50 gram roomboter
2 eetlepels tarwebloem
½ theelepel zout
½ theelepel zwarte peper
300 gram belegen (Goudse) kaas, geraspt
½ theelepel paprikapoeder
½ theelepel cayennepeper
500 gram macaroni (elleboogjes)


Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met boter. Kook de macaroni volgens de instructies op de verpakking, maar laat het slechts de helft van de aanbevolen tijd koken. Giet het water af en doe de pasta in de ovenschaal.
Verhit een pan op middelhoog vuur en doe daarin de roomboter en de tarwebloem. Roer het geheel tot een gladde ‘roux’ en voeg daarna de melk toe. Roer het geheel goed door met een garde, om klontjes te voorkomen. Wanneer de melk kookt en de saus wat dikker is geworden, kun je het zout, de peper, het paprikapoeder twee derde van de geraspte kaas en (eventueel) de cayennepeper toevoegen. Roer het geheel nogmaals goed door en zet het vuur daarna uit. Giet de saus over de macaroni en roer het geheel even door. Strooi vervolgens de rest van de kaas over de macaronischotel.
Bak de macaroni in 20 – 25 minuten goudkleurig en gaar. Het bovenste laagje kaas mag zelfs wat donkerder kleuren.

4 - 6 personen

gebied : Nederlandse Antillen
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : De complete Antilliaanse keuken : 300 Recepten uit Aruba, Bonaire en Curaçao / Jurino Ignacio

Geen opmerkingen: