maandag 19 september 2022

Dulce de Cárascas (Cuba)

DULCE DE CÁSCARAS (GEKONFIJTE CITRUSSCHILLEN)

3 grote, rijpe grapefruits
water
zout
400 gram kristalsuiker
9 deciliter water
Goudse kaas of roomkaas, voor erbij


Snijd de grapefruits in vieren en schil ze tot op het vruchtvlees. Schenk water en zout erbij tot de schillen onderstaan en laat ze 24 uur staan. Ververs het water regelmatig om de bittere smaak te verwijderen.
Giet de schillen de volgende dag af. Het weekvocht mag weg. Doe de schillen in een grote pan en breng ze in vers, koud water op matig tot hoog vuur aan de kook. Gooi het water weg zodra het kookt en herhaal deze werkwijze.
Giet de schillen af en dep ze helemaal droog met keukenpapier. Doe de schillen, suiker en 9 deciliter water in een grote pan en kook ze 1½ - 2 uur zonder deksel op laag vuur, tot de schillen zacht en glazig zijn en de siroop dik is.
Laat de schillen en siroop op kamertemperatuur komen. Schep in een kom en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Serveer gekoeld met de Goudse kaas of roomkaas.

6 - 8 personen

week- / bereidingstijd : 24 / 2 uur

gebied : Cuba
gerechtsoort : nagerecht

bron : De Cubaanse keuken / Alex Garcia

Geen opmerkingen: