ZOETE-AARDAPPELPARTJES MET FETA, LENTE-UI & PINDA’S
In de oven gebakken zoete aardappel is een van de makkelijkste en lekkerste snelle gerechten die je kunt bedenken. Deze rokerige versie met zure feta, lente-ui en flink wat knapperige pinda’s hoort daar zeker ook bij. Voeg wat fijngesneden verse rode chilipeper toe als je van pittig eten houdt.
2 grote zoete aardappels, in partjes van 2½ centimeter (ongeschild)
1 rode ui, in vieren
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels gerookte-paprikapoeder
1 theelepel zeezoutvlokken
100 gram feta, verkruimeld
DRESSING
2 eetlepels extra vergine olijfolie
geraspte schil en sap van 1 biologische limoen
½ theelepel zeezoutvlokken
3 lente-uitjes, in dunne ringen
grote handvol ongezouten pinda’s
OPDIENEN MET
zure room of yoghurt
Verwarm de oven voor tot 220°C.
Doe de zoete aardappel, ui, olie, het gerookte-paprikapoeder en de zeezoutvlokken in een braadslede die zo groot is dat alles er in een enkele laag in past. Zet 35 – 45 minuten in de oven (verse aardappels zijn eerder gaar dan oudere).
Roer intussen de extra vergine olijfolie, geraspte limoenschil, het limoensap, zout, de lente-uitjes en pinda’s door elkaar en zet weg.
Verdeel als de zoete aardappels gaar zijn de lente-uidressing en feta erover en dien alles heet op, met zure room of yoghurt erbij.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 10 / 35 - 45 minuten
gebied : Midden- en Zuid-Amerika
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : De wereldse bakplaat : 75 Kleurrijke recepten uit de oven / Rukmini Iyer
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten