SPRUITJES & PREI MET FETA & TIJM
Dit is zo’n snelle en eenvoudige vulling voor tortilla’s – de prei wordt heerlijk zacht, de spruitjes worden knapperig en de smaak van gebakken feta en tijm zorgt ervoor dat dit geregeld op tafel staat. Serveer met Chipotlechampignons met aardappel, tijm & tortilla’s tijdens een vegetarische taco-avond.
2 grote preien, diagonaal in stukken van 2 centimeter
350 gram spruitjes, gehalveerd
1 rode ui, in acht parten
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels gerookte-paprikapoeder
100 gram feta, verkruimeld
grote handvol verse citroentijm
DRESSING
1 eetlepel extra vergine olijfolie
1 eetlepel citroensap
snufje zeezoutvlokken
OPDIENEN MET
warme tortilla’s
zure room of yoghurt
handvol verse korianderblaadjes
Verwarm de oven voor tot 200°C.
Doe de prei, spruitjes en ui in een braadslede waar ze in een enkele laag in passen en roer de olijfolie en het gerookte-paprikapoeder erdoor. Bestrooi met feta en tijm en zet 35 – 40 minuten in de oven tot de spruitjes en prei gaar zijn en net goudbruin beginnen te worden.
Roer de olijfolie, het citroensap en een snuf zeezoutvlokken door elkaar en schenk de dressing over de groenten. Proef, voeg indien nodig extra citroensap of zout toe en bestrooi alles met de citroentijm. Dien op met warme tortilla’s, zure room of yoghurt en koriander.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 10 / 35 - 40 minuten
gebied : Midden- en Zuid-Amerika
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : De wereldse bakplaat : 75 Kleurrijke recepten uit de oven / Rukmini Iyer
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten