zondag 18 september 2022

Papas (Zuid-Amerika)

PAPAS (GEVULDE AARDAPPELS)

2 grote aardappels
3 chiles de arbol of 4 chiles pequin
4 tenen knoflook, fijngesneden
2 eetlepels rode wijnazijn
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel komijnpoeder
zout
4 eetlepels gemalen Parmezaanse kaas


Pof de aardappels 45 minuten in de oven op 200°C. Laat ze iets afkoelen, halveer ze in de lengte en lepel ze uit. Leg de pepers in kokend water en laat 15 minuten weken tot ze zacht zijn. Giet ze af en pureer ze met knoflook, azijn, olijfolie, komijnpoeder en zout. Stamp het aardappelkruim en meng met de puree. Vul de schillen van de aardappels en strooi er kaas over. Zet ze 15 minuten in de oven op 175°C.

4 personen

gebied : Zuid-Amerika
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Sla etcetera maart/april 2001

Geen opmerkingen: