SPINAZIE- EN SHII-TAKESALADE met geroosterde-tomaat-chipotle-vinaigrette
200 gram wilde spinazie, gewassen, gedroogd en gescheurd
150 gram shii-take-paddenstoelen, in plakjes
50 gram Parmezaanse kaas
VINAIGRETTE
3 grote tomaten, droog geroosterd, ontveld en gepureerd
1 grote rode ui, droog geroosterd en in halve manen gesneden
2 kleine chiles chipotles uit blik
1 eetlepel verse basilicum
1 eetlepel peterselie
sap van ½ limoen
1 eetlepel balsamicoazijn
¼ theelepel cayennepoeder
zout
peper
Meng de ingrediënten voor de salade in een kom. Doe alle ingrediënten voor de vinaigrette in een glazen pot en schud ze goed door elkaar. Warm het op in een steelpan, giet het over de salade en meng het goed.
4 personen
gebied : Zuid-Amerika
gerechtsoort : salade
bron : Sla etcetera maart/april 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten