PIMIENTOS RELLENOS CON ARROZ Y QUESO (GEVULDE PAPRIKA’S MET RIJST EN KAAS)
4 grote rode paprika’s
zout
120 gram rijst
100 gram diepvriesdoperwtjes
75 gram geraspte oude kaas
4 eetlepels fijngehakte peterselie
verse broodkruimels
olie
Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes. Blancheer de paprikahelften in kokend water met zout. Kook intussen de rijst 5 minuten in ruim kokend water met zout. Doe de doperwtjes erbij, breng het geheel weer aan de kook en kook de rijst gaar. Laat de rijst met doperwtjes uitlekken en meng deze met de kaas en de peterselie. Vul de paprika’s met de rijstvulling, bestrooi ze met verse broodkruimels en bedruppel ze met olie. Doe de gevulde paprika’s in een ingevette schaal en bak ze 45 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C tot de bovenkant bruin is. Dien direct op.
Variatie: Snijd 150 gram chorizo in kleine stukjes en bak ze uit in een droge koekenpan. Fruit 1 grote, fijngehakte ui 3 minuten mee en schep de chorizo en ui door de rijstvulling. De doperwtjes kunt u in dit geval eventueel weglaten.
4 personen
gebied : Argentinië
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De Argentijnse keuken / Jan Morgan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten