LOCRO (GROENTESTOOFPOT)
2 eetlepels boter
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
½ kop tomatensaus
½ kop water
1 kop maïs uit blik, uitgelekt
1 kop erwten, vers of uit de diepvries
1 theelepel zout
vers gemalen zwarte peper
4 middelgrote aardappelen, geschild, in achten
1 blik pompoen (480 gram)
1 kop melk
¾ kop geraspte Gruyère
Maak de boter heet in een grote pan en bak uien en knoflook zachtjes goudbruin. Doe er tomatensaus, water, maïs, erwten, zout en peper bij en breng het aan de kook. Draai de vlam laag, sluit de pan en sudder 10 minuten. Doe er aardappelen, pompoen en melk bij. Sluit de pan en sudder op het kleinste pitje 45 minuten tot 1 uur. Roer de kaas erbij en haal de pan van het vuur. Serveer met gekookte rijst.
8 personen
gebied : Ecuador
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De Zuid- en Midden Amerikaanse keuken / Susan Bensusan
zondag 18 september 2022
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten