zaterdag 30 mei 2020

Pinda Bravoe (Suriname)

PINDA BRAVOE (JAVAANS-SURINAAMSE PINDASOEP)

1 liter kippenbouillon
200 gram kipfilet, in reepjes
1 eetlepel olie
2 kleine uien, gesnipperd
100 gram pindakaas
1 groene peper, zaadjes verwijderd, gesnipperd
2 eetlepels fijngehakte selderij
gefruite uitjes


Kipfilet in kokende bouillon in 10 minuten gaarkoken. In olie ui knapperig bakken. Pindakaas gladroeren met 5 eetlepels bouillon en bij bouillon schenken. Peper toevoegen, 5 minuten laten trekken. Soep in kommen scheppen, bestrooien met selderij en uitjes.

2 personen

voedingswaarde : 540 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Suriname
gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Tip Culinair mei 1994

Geen opmerkingen: