HELDERE KERVELBOUILLON MET KNOFLOOKCROÛTONS
15 gram boter
1 teentje knoflook
1 snee (oud) wit brood
½ pot gevogeltefond
zout
peper
(2 eetlepels medium dry sherry)
1 eetlepel kervelblaadjes
Smelt de boter in een koekenpan. Pers hierboven de knoflook uit en bak hem zachtjes 1 minuut. Verwijder de korstjes van het brood en snijd het in blokjes. Bak de broodblokjes op een hoog vuur in de knoflookboter aan alle kanten lichtbruin en knapperig. Laat de croûtons op keukenpapier uitlekken.
Verdun de fond met dezelfde hoeveelheid water, breng de bouillon aan de kook en voeg naar smaak zout, peper en desgewenst sherry toe. Verdeel de kervel over 2 kommen, schep de bouillon erop en strooi de croûtons erover.
2 personen
voedingswaarde : 115 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 3 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Menu 17 mei 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten