zondag 31 mei 2020

Japanse bouillon met tempura (Japan)

JAPANSE BOUILLON MET TEMPURA

1 liter kippenbouillon
frituurolie
120 gram bloem
1 eiwit
400 gram stevige groenten (aubergine, champignons, uiringen, etcetera), in stukken
zout
6 rauwe gamba’s
100 gram dunne mie
2 lente-uitjes, in schuine plakken


Bouillon aan de kook brengen. Olie verhitten (180°C). Beslagje roeren van bloem, eiwit en 2 ½ deciliter ijswater. Groenten met zout bestrooien en evenals gamba’s in beslag dopen. In hete olie in enkele minuten goudbruin frituren (= tempura). Mie in soep in 7 minuten gaarkoken. Bouillon, mie en lente-ui in grote kommen scheppen. Tempura erbij geven. Direct serveren.

2 personen

voedingswaarde : 675 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Japan
gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Tip Culinair mei 1994

Geen opmerkingen: