zondag 31 mei 2020

Kruidige lekkerbekjes met tartaarsaus

KRUIDIGE LEKKERBEKJES MET TARTAARSAUS

2 wijtingfilets (à 150 gram)
citroensap
peper
zout
2 eieren
50 gram bloem
1 deciliter melk
2 eetlepels dille
frituurolie
3 eetlepels mayonaise
tuinkruiden
kappertjes


Snij 2 wijtingfilets (à 150 gram) elk in 4 dikke repen. Besprenkel met wat citroensap. Bestrooi met peper en zout. Maak een dik beslag van 1 ei, 50 gram bloem, 1 deciliter melk en 2 eetlepels fijngeknipte dille. Verhit frituurolie tot 180°C. Haal de visfilet door het beslag en frituur in enkele minuten goudbruin en gaar. Maak er een tartaarsaus bij van 3 eetlepels mayonaise, gemengd met 1 fijngeprakt ei, fijngehakte tuinkruiden en kappertjes.

4 personen

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip Culinair mei 1994

Geen opmerkingen: