BOBOTIE
2 sneden bruinbrood
3½ deciliter melk
2 kleine uien
olie
10 gram kerriepoeder (mild)
1 theelepel kaneelpoeder
10 gram abrikozenjam
75 gram rozijnen zonder pit
10 gram gekonfijte gember
1 kilogram zeer mager rundergehakt
5 laurierbladeren
2 eieren
1 theelepel mosterd
100 gram hele amandelen
Week het brood in de helft van de melk. Snipper de uien en bak de snippers bruin in een scheutje olie. Voeg de kerriepoeder, een snufje kaneel, de abrikozenjam, de rozijnen en de in kleine stukjes gesneden gekonfijte gember eraan toe. Doe vervolgens het magere gehakt erbij en bak het geheel al roerend. Voeg de amandelen toe. Knijp het brood uit en doe ook dat erbij. Kluts de eieren met de resterende melk en een beetje zout. Doe de helft bij het vleesmengsel en schep de massa in een ovenschotel. Voeg de laurierbladeren toe en bestrijk het geheel met de rest van het melkmengsel. Bak de bobotie in 40 minuten bij een ovenstand van 180°C.
4 personen
gebied : Zuid-Afrika
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Gall & Gall magazine mei 1996
zondag 31 mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten