zondag 31 mei 2020

Groenten à la Norma (Suriname)

GROENTEN À LA NORMA

½ sopropo
½ theelepel suiker
½ theelepel zout
3 eetlepels olie
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, uitgeperst
2 kleine tomaten, ontveld en ontpit, in stukjes
1 verse Madame Jeanette peper
½ runderbouillontablet
½ eetlepel tomatenpuree
1 bosje kousenband, in stukjes van 2 centimeter
½ spitskool, in reepjes


Sopropo in lengte doorsnijden, sponzig gedeelte verwijderen en helft van groente in reepjes snijden. In zeef leggen en met suiker en zout bestrooien. 15 Minuten laten staan en vocht eruit drukken. Olie verhitten en ui, knoflook, tomaat en hele Madame Jeanette 5 minuten bakken. Verkruimeld bouillontablet en tomatenpuree erdoor scheppen. Sopropo toevoegen en 5 minuten roerbakken. Kousenband en 2 eetlepels water toevoegen en met deksel op pan 5 minuten zachtjes laten stoven. Kool toevoegen en op hoog vuur 5 minuten roerbakken tot kool beetgaar is. Peper verwijderen. Serveren met warme rijst.

4 personen

voedingswaarde : 150 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gebied : Suriname
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Nel Tjon Tam Sin, in Tip Culinair mei 1996

Geen opmerkingen: