GROENTEN À LA NORMA
½ sopropo
½ theelepel suiker
½ theelepel zout
3 eetlepels olie
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, uitgeperst
2 kleine tomaten, ontveld en ontpit, in stukjes
1 verse Madame Jeanette peper
½ runderbouillontablet
½ eetlepel tomatenpuree
1 bosje kousenband, in stukjes van 2 centimeter
½ spitskool, in reepjes
Sopropo in lengte doorsnijden, sponzig gedeelte verwijderen en helft van groente in reepjes snijden. In zeef leggen en met suiker en zout bestrooien. 15 Minuten laten staan en vocht eruit drukken. Olie verhitten en ui, knoflook, tomaat en hele Madame Jeanette 5 minuten bakken. Verkruimeld bouillontablet en tomatenpuree erdoor scheppen. Sopropo toevoegen en 5 minuten roerbakken. Kousenband en 2 eetlepels water toevoegen en met deksel op pan 5 minuten zachtjes laten stoven. Kool toevoegen en op hoog vuur 5 minuten roerbakken tot kool beetgaar is. Peper verwijderen. Serveren met warme rijst.
4 personen
voedingswaarde : 150 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gebied : Suriname
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Nel Tjon Tam Sin, in Tip Culinair mei 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten