AMSOI MET ZOUTVLEES
100 gram zoutvlees (of mager ontbijtspek)
1 kilogram amsoi (of Chinese kool)
3½ eetlepel olie
2 grote uien, gesnipperd
1 teentje knoflook, uitgeperst
4 tomaten, ontveld en ontpit, in reepjes
1 vleesbouillontablet
1 eetlepel sweet chilisauce
1 theelepel gemberpoeder
zout
Vet van zoutvlees snijden. Zoutvlees in blokjes snijden en 1 uur weken in ruim koud water. Amsoibladeren los van stengel snijden en harde uiteinden van bladstelen verwijderen. Bladeren wassen en drogen. Amsoi in reepjes van 2 centimeter snijden. Blokjes vlees met 2 deciliter water 15 minuten koken, afgieten en laten uitlekken. In braadpan olie verhitten en zoutvlees, ui en knoflook 5 minuten zachtjes bakken. Tomaten erdoor roeren en 2 minuten meebakken. Amsoi erbij, 4 minuten meebakken. Verkruimeld bouillontablet, chilisaus en gemberpoeder toevoegen en nog 2 minuten meebakken.
4 personen
voedingswaarde : 285 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Suriname
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Ed Patrick, in Tip Culinair mei 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten