PINANG CURRY
1 kilogram doorregen lamsvlees in blokjes
3 gehakte uien
4 eetlepels pittige kerriepoeder
2 eetlepels koenjit (kurkuma, geelwortel)
½ liter water
2 blaadjes laurier
3 teentjes knoflook (gehakt)
½ citroen
2 eetlepels olie
Bak de uien in hete olie flink aan, doe er de specerijen, knoflook, laurier en water bij en breng aan de kook. Voeg het lamsvlees toe, breng op smaak met zout, een mespunt suiker en het sap van ½ citroen en laat 2 uur smoren. Laat de saus, indien nodig, nog wat inkoken en geef hierbij hete sambal en witte rijst.
4 personen
gebied : Zuid-Afrika
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Gall & Gall magazine mei 1996
zondag 31 mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten