maandag 1 juni 2020

Vlaams vispotje (Vlaanderen, België)

VLAAMS VISPOTJE

5 - 6 deciliter visbouillon
500 - 600 gram visfilet (gemengde vissoorten als snoekbaars, forel, zalmforel en zalm), in stukken
100 gram mager ontbijtspek, in reepjes
30 gram boter of margarine
3 preien, in ringen van 2 centimeter
2 eetlepels grove mosterd
3 deciliter slagroom
takje tijm
600 gram krielaardappelen (voorgekookt)
zout
vers gemalen peper
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels fijngesneden peterselie


Bouillon aan de kook brengen, vis toevoegen en in 5 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Vis uit pan scheppen en afgedekt warm houden. Ontbijtspek in boter in 5 - 10 minuten krokant bakken. Prei toevoegen en op zacht vuur 5 - 8 minuten meebakken. 1 Eetlepel mosterd, 3 deciliter visbouillon, slagroom, tijm en aardappelen toevoegen en mengsel aan de kook brengen. Gerecht op zacht vuur 10 minuten laten koken. 1 eetlepel mosterd erdoor roeren en gerecht met zout, peper en citroensap op smaak brengen. Vis voorzichtig erdoor scheppen en nog 2 minuten meewarmen. Voor serveren met peterselie bestrooien.

4 personen

voedingswaarde : 750 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gebied : Vlaanderen, België
gerechtsoort : visgerecht

bron : Alles over vis, Bijlage bij Tip Culinair mei 1998

Geen opmerkingen: