maandag 1 juni 2020

Japanse noedelsoep met peultjes en rosbiefrolletjes (Japan)

JAPANSE NOEDELSOEP MET PEULTJES EN ROSBIEFROLLETJES

10 gram glasnoedels
8 plakken gebraden rosbief
peper
8 lente-uitjes
100 gram peultjes
8 deciliter krachtige kippenbouillon
100 gram udon (Japanse boekweitnoedels) of somen (Japanse tarwenoedels)
4 eetlepels fijngesneden peterselie


Glasnoedels met kokend water overgieten en in 1 minuut zacht laten worden, daarna in zeef met koud water afspoelen. Rosbief licht met peper bestrooien. Van lente-uitjes groene stengel afsnijden en op elk plakje vlees 1 stengel leggen. Plakjes vlees vanaf lange kant oprollen en rolletjes op 3 plaatsen (in midden en 2 centimeter vanaf de zijkanten) vastbinden met paar noedel-sliertjes. Rolletjes tussen ‘touwtjes’ doorsnijden zodat er in totaal 24 kleine rolletjes ontstaan. Rest van lente-ui in ringen snijden. Peultjes in ruim kokend water 4 minuten blancheren, met koud water afspoelen en schuin in stukjes snijden. Bouillon tegen kook aan brengen. Boekweitnoedels in grote pan met ruim water volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Voor serveren noedels, rosbiefrolletjes, peultjes, lente-ui en peterselie over voorverwarmde soepkommen of borden verdelen. Hete bouillon over ingrediënten schenken. Lekker met gefrituurde oesterzwammen.

4 personen

voedingswaarde : 280 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Japan
gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Tip Culinair mei 1998

Geen opmerkingen: