maandag 1 juni 2020

Gebakken kalfsoesters met Mediterrane tomatensaus (Middellandse zeegebied)

GEBAKKEN KALFSOESTERS MET MEDITERRANE TOMATENSAUS

2 tomaten
75 gram zwarte olijven zonder pit
1 teentje knoflook
2 ansjovisfilets
2 takjes tijm
2 takjes peterselie
2 kalfsoesters (à 120 gram)
peper
2 eetlepels olijfolie
zout


Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Olijven in ringetjes snijden. Knoflook pellen en snipperen. Ansjovisfilets heel fijn snijden. Blaadjes van takjes tijm rissen. Peterselie fijnhakken.
Kalfsoesters bestrooien met peper. In koekenpan olie verhitten en kalfsoesters afhankelijk van gewenste gaarheid 4 à 8 minuten bakken, halverwege keren. Vlees uit pan op bord leggen en bestrooien met zout. Warm houden onder aluminiumfolie.
In bakvet knoflook, olijven, ansjovis en tijm 1 minuut al omscheppend bakken. Tomatenblokjes en peterselie erdoor mengen en saus nog 1 minuut zachtjes bakken. Olijven tomatensaus over kalfsoesters scheppen. Serveren met gebakken aardappeltjes en gemengde salade.

2 personen

voedingswaarde : 290 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Middellandse zeegebied
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande mei 2001

Geen opmerkingen: