maandag 1 juni 2020

Couscous met lamsvlees en zeven groenten (Noord-Afrika)

COUSCOUS MET LAMSVLEES EN ZEVEN GROENTEN

600 gram lamslappen
2 uien
2 tomaten
1 zakje verse koriander (15 gram)
6 eetlepels olie
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel versgemalen peper
zout
1 envelopje saffraandraadjes
1 winterwortel
1 courgette
1 kleine spitskool
1 gele paprika
1 blik kikkererwten (400 gram)
200 gram couscous


Vlees in stukken van 4 - 5 centimeter snijden. Uien pellen en snipperen. Tomaten ontvellen en in stukjes snijden. Koriander fijnhakken. In braadpan 3 eetlepels olie verhitten. Vlees erin leggen en gemberpoeder, peper, zout en saffraan erover strooien. Vlees in 3 minuten bruinbakken. Ui, tomaat en koriander 3 minuten meebakken. Zoveel water (¼ liter) toevoegen dat vlees onderstaat. Vlees 30 minuten zachtjes stoven.
Intussen groenten schoonmaken. Wortel en courgette halveren en in vingerlange repen snijden. Spitskool in parten snijden en paprika in repen snijden. In zeef kikkererwten met koud water afspoelen. Wortel, courgette, paprika, kool en kikkererwten door vlees scheppen, in nog 30 minuten zachtjes gaarstoven. Op smaak brengen met zout en peper.
In pan 3 deciliter water met zout aan de kook brengen. Couscous erdoor roeren en van vuur af 5 minuten laten wellen. In koekenpan rest van olie verhitten en couscous al omscheppend bakken. Couscous en vlees en groenten apart serveren.

4 personen

voedingswaarde : 765 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 80 minuten

gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande mei 2002

Geen opmerkingen: