maandag 1 juni 2020

Kruidige kalfsgehaktballetjes (Noord-Afrika)

KRUIDIGE KALFSGEHAKTBALLETJES

250 gram kalfsgehakt
2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
½ theelepel gemalen kaneel
½ theelepel gemalen komijn
1 eetlepel fijngesneden munt
2 eetlepels fijngesneden koriander
zout
peper
2 eetlepels (kruiden)paneermeel
1 eetlepel boter of margarine
1 ui, fijngesneden
3 deciliter tomatenbasissaus (Grand’Italia)
1 blik Ratatouille Niçoise (425 milliliter)


Gehakt mengen met kappertjes, kaneel, komijn, helft van munt, helft van koriander en met zout en peper op smaak brengen. Van gehakt balletjes van 3 - 4 centimeter draaien en door paneermeel wentelen. Boter verhitten en gehaktballetjes in 6 - 8 minuten rondom bruin bakken. Uit pan nemen en warmhouden. In achtergebleven boter ui 5 minuten zachtjes bakken. Tomatensaus toevoegen en gerecht 10 minuten zachtjes op laag vuur laten pruttelen. Ratatouille en gehaktballetjes aan saus toevoegen en goed doorverwarmen. Rest van munt en koriander erdoor roeren. Lekker met tagliatelle en warm stokbrood.

2 personen

voedingswaarde : 815 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip Culinair mei 1999

Geen opmerkingen: