maandag 1 juni 2020

Aardappelgratin met een korstje van honing en noten

AARDAPPELGRATIN MET EEN KORSTJE VAN HONING EN NOTEN

1 sjalotje
50 gram walnoten
50 gram hazelnoten
verse rozemarijn
1 kilogram aardappelen
300 milliliter groentebouillon
100 gram slagroom
zout
witte peper
1 eetlepel paneermeel
100 gram verse geitenkaas
2 eetlepels vloeibare honing


Snijd het sjalotje fijn. Hak de noten en rozemarijnnaalden fijn. Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plakjes en leg ze in een vuurvaste ovenschaal. meng het sjalotje, de rozemarijn, de bouillon, slagroom, zout en peper en de helft van de noten en verdeel het mengsel over de aardappelen. Zet het geheel 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C (heteluchtoven 150°C). Meng ondertussen het paneermeel met de rest van de noten. Brokkel de geitenkaas over de aardappelgratin, bestrooi het geheel met het noten-paneermeelmengsel en druppel de honing erover. Zet vervolgens nog eens 10 minuten in de oven.

4 personen

voedingswaarde : 540 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 60 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Sla etcetera mei/juni 2001

Geen opmerkingen: